fbpx

We are loved beyond our ability to comprehend

-Jewel

Inspiratie

Hieronder vind je een mix van blogartikelen, meditaties en affirmaties en andere tips die je kunnen inspireren of helpen met ontspannen in jouw zwangerschap of moederschap.

Zwanger zijn en bevallen in Nederland tijdens de Coronacrisis

Door Sabine | Laatste update: 17 december 2020

Hoe kun je je zo goed mogelijk voorbereiden op wat je te wachten staat? En, hoe blijf je ontspannen, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de geboorte?

Zelfcompassie: wat liever voor jezelf zijn je kan brengen

Door Sabine | 3 november 2020

Al dagenlang voel ik een onweerstaanbare drang om over zelfcompassie te schrijven. Omdat de wereld meer liefde en (zelf)compassie nodig heeft. Juist nu.

Moeder en kind, gezien van boven

Ademen is leven

Door Sabine | 15 september 2020

Ademen is leven. Zonder adem kunnen we letterlijk niet verder leven. Maar de meeste mensen halen niet optimaal adem. Zonde, want dan leef je eigenlijk ook niet optimaal. Ik leg je uit hoe je daar als zwangere en/of als drukke moeder bewuster mee bezig kunt zijn.

ademhalen

Golfvisualisatie – begeleide oefening voor zwangere vrouwen

Ontspannende visualisatie voor zwangere vrouwen, waarin je je voorstelt dat je op een strand ligt en je met je ademhaling het ritme volgt van de golven op het strand. Heel ontspannend tijdens de zwangerschap en je oefent een goede ademhalingstechniek voor de geboorte.

Positieve (HypnoBirthing) geboortevideo’s

Wil je inspiratie opdoen voor je eigen positieve geboorte of ben je benieuwd hoe een natuurlijke geboorte zou kunnen verlopen?  Bekijk deze playlist met mooie, positieve geboortevideo’s. Het kan letterlijk je beeld van hoe een geboorte kan verlopen helemaal veranderen.

Flow ervaren in het moederschap

Door Sabine | 7 juli 2020

Ik geloof dat je in het moederschap flow kunt ervaren. Niet voor niks noemde ik mijn onderneming Momflow. Het is mijn zelfverzonnen term voor het ervaren van flow in het moederschap. Voor mij betekent het dat het moeder-zijn als vanzelf lijkt te gaan. 

Je eigen positieve affirmaties maken

Door Sabine | 30 juni 2020

In mijn cursussen en coaching werk ik bijna altijd met positieve affirmaties, om een positieve mindset te stimuleren en te versterken. In deze blog lees je waarom affirmeren zo krachtig is en hoe je zelf je eigen positieve affirmaties kunt maken.

Meditatie voor moeders; laat spanning los en ervaar vertrouwen en verbinding

In het moederschap zijn er soms dagen of periodes waarin je je onzeker of machteloos kunt voelen. Dit is een fijne meditatie om dan te beluisteren, zodat je spanning kunt loslaten en je weer meer verbinding met je kind kunt voelen.

Positieve affirmaties voor moeders
(begeleide meditatie om regelmatig te herhalen)

Speciaal voor alle moeders die soms twijfelen of ze het wel goed (genoeg) doen nam ik deze geleide meditatie met positieve affirmaties voor moeders op. Het helpt je om je gevoel van zelfvertrouwen te bevestigen en te versterken.

Wat is flow en hoe bereik je flow tijdens je bevalling

Door Sabine | 16 juni 2020

“Go with the flow” is een bekende uitspraak. Maar wat is flow eigenlijk? En wat betekent het als je ‘mee kan gaan’ met je eigen flow? Bijvoorbeeld tijdens de geboorte van je kind.

Bevallen zonder angst, hoe doe je dat?

Door Sabine | 4 juni 2020

Spanning of angst voor de bevalling komt bij heel veel zwangere vrouwen voor. Maar het kan ook anders, iedereen kan leren hoe je bevalt zónder angst, in vol vertrouwen!

‘Contact met je baby’ – meditatie voor zwangere vrouwen

Een fijne rustgevende meditatie voor zwangere vrouwen. Je maakt contact met jezelf en met de baby in je buik. Al voor de geboorte kun je op deze manier je intuïtie gebruiken om te communiceren met je baby. Dit draagt bij aan een goede binding.

Korte ochtendmeditatie voor moeders

Als moeder word je vaak wakker van je kind(eren). Voor je het weet, gaat de dag van start en loop je achter de feiten aan. Deze korte ochtendmeditatie helpt je om energie op te doen voor de dag en om je te focussen op wat jij wilt doen en bereiken. 

Je geboorteverhaal opschrijven

Door Sabine | 11 mei 2020

Misschien heb je er al veel over nagedacht of gesproken de afgelopen tijd; jouw geboorteverhaal. Het kan heel erg fijn en helend zijn om in jouw eigen woorden op te schrijven hoe de geboorte is verlopen. Ik deel een aantal schrijftips met je!

Positieve affirmaties tijdens de Coronacrisis

Luister naar dit door mij ingesproken audiobestand met positieve affirmaties. Ontspan en herhaal ze in gedachten voor jezelf om je krachtiger en positiever te voelen in de huidige onzekere tijd van maatregelen die nodig zijn in de strijd tegen het Coronavirus.

Ontspanningsmeditatie ‘Sterk en stevig als een boom’

Deze geleide meditatie helpt je met ontspannen en laat je de kwaliteiten van een boom voelen. In tijden van spanning en onzekerheid kan dit je helpen om je krachtiger te voelen en je zelfvertrouwen te vergroten.

Ik ben Sabine

Ik help zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen om meer flow en ontspanning te ervaren. Dit doe ik door het aanbieden van hypnobirthing cursussen, zwangerschaps- en mamacoaching en cursussen voor moeders. Ik richt me op het creëren van vertrouwen, rust en balans, waardoor (aanstaande) moeders optimaal kunnen ontspannen en genieten van het moederschap. 

Momflow

Sabine Stroeken-Visser
T: 06 2364 6740
E: sabine@momflow.nl
I: www.momflow.nl