Ook jij kunt een ontspannen moeder zijn!

Mamacoaching

Je bent blij dat je moeder bent geworden, kunt je geen leven meer zonder je kind(eren) voorstellen. Maar het moederschap is niet altijd het gezellige plaatje zoals je het je voorgesteld had. Zeker niet nu jullie al weken thuis zijn en jij, nog meer dan voorheen, moet jongleren met alle ballen die je hoog probeert te houden. Het leven met een of meer jonge kinderen valt je eigenlijk stiekem best zwaar. Je zou wel eens even willen uitpuffen van alle hectiek, maar je hebt het gevoel dat je daar geen tijd voor hebt. Je zou bewuster willen genieten van de korte periode dat je kind zo klein is en je zo hard nodig heeft, maar zodra de dag begonnen is, denk je vooral aan hoe het nu allemaal verder moet met de wereld en aan je to-do lijstje(s). En daarop staan genieten, leuke dingen doen en tijd voor jezelf nemen helemaal onderaan…

Je voelt dat je het anders wilt, maar je weet niet precies hoe en waar te beginnen. Mamacoaching van Momflow kan jou helpen!

Herken je dit?

Je bent mama en …

 • Je voelt je vaak opgejaagd en gestresst
 • Dagelijks heb je het gevoel continu iets te moeten en dat er geen tijd meer is voor dingen die mogen, die jij écht zou willen
 • Je hebt weinig geduld en reageert feller op je kind(eren) dan je zou willen
 • Je bent moe en je hebt geen idee hoe je meer energie zou kunnen krijgen
 • De relatie met je partner staat onder druk; er wordt veel tijd besteed aan dingen regelen en kibbelen en te weinig aan echt contact
 • Je vindt het moeilijk om tijd voor jezelf te nemen 
 • Je weet niet goed hoe je jezelf uit deze negatieve spiraal van gedachten, gevoelens en gedrag kunt bevrijden

En verlang je ernaar om…

 • Veel meer rust en balans in het dagelijks leven te hebben?
 • Energiek aan de dag te kunnen beginnen en om aan het begin van de avond nog energie over te hebben?
 • Goed te kunnen voelen waar jouw grenzen liggen en waar jij blij van wordt?
 • Bewust te kunnen kiezen waar je je tijd aan besteedt?
 • Voor jezelf te kunnen kiezen zonder je daar schuldig over te voelen?
 • Je liefdevol verbonden te voelen met je partner en je kind(eren)?

Zodat je kunt genieten van het moeder zijn, je opgroeiende kind(eren) en je leven?


Wil je een steuntje in de rug, een luisterend oor en begeleiding van een coach voor moeders in Utrecht, Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn en omgeving, die jou met gesprekken en oefeningen kan helpen om de mama te zijn die je wilt zijn?

Bij Momflow kun je terecht voor individuele (online) mamacoaching. 

Wanneer kies je voor mamacoaching?

Als je als moeder niet goed in je vel zit en je merkt dat je door slaapgebrek, je huilende baby, je grenzen opzoekende peuter, aanhoudende drukte op het werk, de hoge eisen die je aan jezelf stelt of door andere omstandigheden, je steeds gestresster voelt, dan is het tijd om hulp te zoeken. Maar naar wie ga je dan toe?

Een logische stap is om de situatie met je huisarts te bespreken. In 10 minuten proberen zo goed mogelijk je situatie uit de doeken te doen, doorverwezen worden naar een POH-GGZ (praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg), die je wat tips geeft en in maximaal een paar gesprekken bekijkt of het nodig is om je door te verwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog. 

Neem voldoende rust?!

Heb je daar geen behoefte aan, of is de uitkomst dat als je ‘voldoende rust neemt en goed voor jezelf zorgt’ het weer beter zal gaan? Dan is ondersteuning zoeken in de vorm van mamacoaching een goed idee voor jou. Want het is niet gemakkelijk om voldoende rust te nemen als je een moeder van jonge kinderen bent. En hoe moet je goed voor jezelf zorgen als al je tijd en energie gaat naar zorgen voor je kind(eren), het huishouden en je werk?!

Als mamacoach snap ik precies waar je mee worstelt. Ik luister naar je, geef je inzichten door oefeningen te doen en help je om te voelen wat jij nodig hebt om de mama te zijn die je wilt zijn. Die energie heeft, blij is en geniet van het moederschap en het leven. 

Kortom, een moeder die haar momflow gevonden heeft.

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Dan kun je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Je kunt zelf bepalen of je liever face-to-face wilt afspreken of online (via Zoom, Skype of FaceTime). We bespreken tijdens de kennismaking waar jij op dit moment tegenaan loopt in het moederschap, je werk-privé balans of jouw eigen unieke thema. Je kunt ontdekken of het klikt tussen ons en kunt ervaren of mijn manier van mamacoaching bij jou past.

Kosten

Ben je benieuwd wat mamacoaching jou op zou kunnen leveren? Je kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis  kennismakingsgesprek van 30-45 minuten, waarin we jouw situatie en hulpvraag bespreken. Als je daarna start met coaching, zijn de kosten EUR 85,- (incl BTW) per uur. Je kunt kiezen voor:

1. Power coachsessies 

 • Korte power coachsessies van maximaal 30 minuten, per Zoom, Skype, FaceTime, gewoon bellen of  wandelend in de natuur. Je kiest voor een Power coachtraject, een strippenkaart of boekt losse sessies a EUR 42,50 (incl BTW).
 • Een  Power coachtraject van 8 coachsessies van 30 minuten voor EUR 320,- (incl BTW). Tussen de coachcalls door doe je thuis (korte) oefeningen, die je inzicht vergroten en waarmee je het geleerde kunt oefenen. Ook heb je de mogelijkheid om via Whatsapp contact te houden met je coach over je ontwikkeling.
 • Een strippenkaart voor 5 of 10 Power coachsessies van 30 minuten voor respectievelijk EUR 200,- (incl BTW) of EUR 400,- (incl BTW). Ook bij een strippenkaart doe je thuis oefeningen en kun je contact houden via Whatsapp over je ontwikkeling.

2. Klassiek coachtraject 

 • Losse sessies van 1,5 uur. Na elke sessie kunnen we samen bepalen of er wordt doorgegaan.
 • Een coachtraject van 3 gesprekken van 1,5 uur voor EUR 360,- (incl BTW). Dit traject kan uitgebreid worden met losse sessies of nogmaals 3 sessies
 • Een coachtraject van 6 gesprekken van 1,5 uur voor EUR 700,- (incl BTW). Dit traject kan uitgebreid worden met 1 of 2 losse sessies.

Locatie

Afhankelijk van jouw voorkeur en situatie gaan we tijdens de coachsessies de natuur in (bijvoorbeeld het Maximapark), kom je naar mijn coachpraktijk in De Meern, kom ik bij jou thuis of plannen we online coachsessies (via Zoom, Skype of Facetime). Er is veel mogelijk, maar wat voelt voor jou goed? Dat is het belangrijkste.

Vanwege de maatregelen tijdens verspreiding van het Coronavirus, zijn er een aantal regels waar we ons aan moeten houden als we elkaar face-to-face ontmoeten:

 • We begroeten elkaar mondeling en schudden geen handen.
 • Bij aankomst doen we een gezondheidscheck om te controleren of je klachtenvrij bent.
 • Was of desinfecteer je handen vaak, sowieso bij binnenkomst en vertrek.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
 • Blijf thuis bij neusverkoudheid, hoesten, koorts en/of benauwdheid! In overleg kijken we of de sessie verzetten of dat we de sessie online laten doorgaan.
 • Als je toch een keer moet hoesten of niesen, doe dit in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes als je je neus moet snuiten en gooi deze daarna weg en was of desinfecteer je handen.

Ik ben voornamelijk werkzaam in de regio Vleuten-De Meern, Leidsche Rijn, Utrecht stad. Wil je in de natuur afspreken, maar kom je uit een andere regio, neem dan gerust even contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Vergoedingen

 • Coaching na de bevalling wordt door zorgverzekeraars helaas vaak niet vergoed. Je kunt altijd bij je eigen zorgverzekering navragen wat de mogelijkheden zijn.
 • Als jij niet goed in je vel zit, heeft dit ook invloed op jouw werkvermogen. Wellicht is jouw werkgever bereid om coaching te vergoeden in het kader van vitaliteit van de medewerkers. Check bij je werkgever of hier mogelijkheden voor zijn.

Voorwaarden

Lees hier de  algemene voorwaarden.

Ben je er klaar voor? Wil je jouw momflow (her)vinden?

Ik kijk ernaar uit om kennis met je te maken!

Ervaringen

Een aantal reacties van moeders, die een mama coachtraject bij Momflow gevolgd hebben:

Sabine biedt een luisterend oor, maar gaat ook doelgericht met je aan de slag. Ze kan goed invoelen en is creatief in het aandragen van oefeningen die tot interessante inzichten leiden. Ook helpt ze je deze inzichten praktisch in te zetten, zodat je zelf er thuis mee verder kunt. Erg prettig!

M.S., moeder van een baby

Het coachtraject heeft mij veel inzichten gegeven en daarnaast ook begrip voor mezelf, als moeder maar ook als persoon zelf. Sabine heeft een intuïtieve coachaanpak waardoor we iedere sessie weer een andere passende en boeiende activiteit deden. Zo kwam ik vervolgens zelf tot de juiste inzichten, met af en toe hulp van een kritische vraag van Sabine. Ik voel me gehoord en begrepen en kan echt verder met alle inzichten en ervaringen die ik heb op gedaan. Ik zou een coachtraject bij Sabine dus zeker aanraden!”

Thara, moeder van een baby

Het is enorm prettig hoe verwelkomend je bent, rustig in je houding en open. Je geeft mij altijd het gevoel dat je mij vanuit pure oprechtheid wilt helpen en dat is echt heel erg fijn. Dit geeft een gevoel van veiligheid, en deze gave heeft lang niet iedereen, laat staan elke coach.

Diana, moeder van 3

Inspiratie

moederschapsboeken

Bronnen van inspiratie voor het moederschap

sabine-met-kids

Flow ervaren in het moederschap

moeder-met-kind-zonsondergang-strand

Positieve affirmaties voor moeders (begeleide meditatie)

Ik ben Sabine

Ik help zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen om meer flow en ontspanning te ervaren. Dit doe ik door het aanbieden van hypnobirthing cursussen, zwangerschaps- en mamacoaching en cursussen voor moeders. Ik richt me op het creëren van vertrouwen, rust en balans, waardoor (aanstaande) moeders optimaal kunnen ontspannen en genieten van het moederschap. 

Momflow

Sabine Stroeken-Visser
T: 06 2364 6740
E: sabine@momflow.nl
I: www.momflow.nl 

Postadres:
Lanuariusweg 15
3453 JA De Meern

X